widgeo.net

KURSUS KONTRAKTOR MARA 2011

Wednesday, October 6, 2010

MAIN SUMAT NIE.....

KOTA BHARU – Ketua Jurulatih Kelantan, B Sathianathan mahu pemainnya menunjukkan kebangkitan sebagaimana aksi menentang Negeri Sembilan baru-baru ini ketika melayan kunjungan pasukan berstatus kelab, Selangor PKNS FC dalam perlawanan peringkat kumpulan TM Piala Malaysia di Stadium Sultan Muhammed IV, Kota Bharu malam ini.

“Ini merupakan perlawanan yang cukup penting bagi kita. Sudah pasti kita tidak mahu kecewa lagi di halaman sendiri. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama saya tetap menghormati kemampuan pasukan pelawat,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian, semalam.

“Saya menuntut semangat juang ketika bertemu Negeri Sembilan berulang dalam perlawanan ini. Di Paroi kita ketinggalan dua gol pada suatu ketika, tetapi pemain tidak hilang semangat dan bangkit menjaringkan dua gol dalam tempoh tiga minit bagi membolehkan kita berkongsi mata.

“Saya mengharapkan keputusan positif dalam perlawanan ini. Dalam saingan Piala Malaysia setakat ini, kita hanya mampu mengutip satu mata sahaja di Kota Bharu. Untuk itu saya menuntut pemain saya menghadiahkan tiga mata pada malam ini kepada peminat setia Kelantan,” katanya.

Sathianathan berkata, beliau turut memberi peringatan kepada semua pemain menumpukan sepenuh perhatian sepanjang aksi 90 minit perlawanan berlangsung.

“Saya menyedari pemain berada di bawah tekanan setiap kali turun beraksi. Mereka harus menerima tekanan seperti itu apabila bermain untuk Kelantan. Sudah pasti peminat mahukan yang terbaik dan pada masa yang sama meletakkan harapan yang tinggi terhadap kita.

“Semua pemain harus bersikap tenang. Tunjukkan yang terbaik dan saya percaya para peminat akan sentiasa berada di belakang kita memberi sokongan. Kita mempunyai 26 pemain yang terbaik dan kita adalah sebuah pasukan yang terbaik. Jadi, hadapilah lawan kita malam ini dengan semangat yang tinggi untuk mencatatkan kemenangan," katanya.

Ditanya mengenai persiapan pasukan menentang kelab dari Selangor pada perlawanan malam ini, beliau mungkin akan melakukan sedikit rombakan dalam menyenaraikan kesebelasan pemain yang akan diturunkan mewakili Kelantan.

“Beberapa kelemahan ketika pertemuan dengan Negeri Sembilan tidak harus berlaku lagi. Di Paroi, bila kita ketinggalan dua gol, kita bermain dengan baik. Tetapi sebaik sahaja kita menyamakan kedudukan, pemain kita jadi gelabah. Saya tidak mahu iaberulang," katanya.

Sementara itu, Sathianathan turut berharap peminat setia Kelantan terus memberi sokongan kepada pemain Kelantan bagi mencipta kemenangan dalam perlawanan malam ini.

sumber : sinar HArian

AKU HARAP PASUKAN AKU MENANG MALAM NIE LAWAN ...
kalu kalah ...aku x akan sokong lagi...puak2 kelantan pun akan benci...
main elok2 malam nie..jangan buat semangat penyokong dan peminat akan
RASA BENCI DAN KECEWA...

KELANTAN MESTI BOLEH..
GOMO KELATE GOMO...
KACE KELANTE KACE....
perkataan itu akan keluar jika kelate main baik...
kalu main tahap sumat...penyokong akan kata..
MAPUS MU LA...main mace tahiii...
aku x se dengar gitu..
tunjuk semangat juang THE RED WORRIORS

No comments:

Name:
Email Address:
Nombor Telefon :
Pertanyaan & Soalan

Get your own free form like this one.