widgeo.net

KURSUS KONTRAKTOR MARA 2011

Tuesday, September 21, 2010

TANAH AIR KU

Hukum mati jika jual tanah kepada Israel
BAITULMAQDIS - Penjualan tanah milik Palestin kepada Israel adalah satu kesalahan yang boleh dijatuhkan hukuman mati, menurut perintah sebuah mahkamah Pihak Berkuasa Palestin (PA), kelmarin.

Keputusan mahkamah itu dianggap berpatutan oleh pegawai kerajaan PA yang melihat langkah itu sebagai perlu bagi menjamin penubuhan negara Palestin pada masa depan.

Hakim Mahkamah Tinggi Palestin, Ta’et At-Twil mengeluarkan perintah bahawa penjualan atau cubaan menjual tanah kepada negara asing adalah kesalahan jenayah yang boleh membawa kepada hukuman mati.

Pejabat Pendakwaraya Palestin menegaskan perintah terbaru itu dikeluarkan untuk melindungi misi utama negara Palestin, iaitu untuk menubuhkan sebuah negara Palestin yang merdeka.

Mahkamah tentera Palestin menjatuhkan hukuman gantung sampai mati kepada seorang lelaki kerana menjual tanah yang bukan miliknya kepada sebuah syarikat Israel di perkampungan Baitul Ummar, tahun lalu.

Penjualan tanah Palestin kepada Israel dianggap sebagai pengkhianatan kerana pertelingkahan berpanjangan kedua negara berhubung isu rampasan tanah Palestin oleh rejim Zionis :itu.

sumber : sinar harian

AKU SOKONG 100%...
BAIK BUAT MACAM TU..KALU X, TIADA LA TANAH ORANG PALESTIN,
tapi????!!!!!...israel tetap amik juga tanah orang palestin dengan cara PAKSA..
tu yang buat aku GERAM SYAITAN israel ....BILA LA ALLAH NAK LAKNAT
KAUM2 DIA ...aku harap sangat2 macam tu....
YAALLAH....HANCURLAH KAUM2 YAHUDI DAN NEGERI ISRAEL DI MUKA
BUMI NIE..aminnnn

No comments:

Name:
Email Address:
Nombor Telefon :
Pertanyaan & Soalan

Get your own free form like this one.